Νέα & Ανακοινώσεις

Η απόφοιτη Καραβούλια Ιωάννα, ψυχολόγος, εργάζεται ιδιωτικά ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια στο Μαρούσι Αττικής και προσφέρει υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας, θεραπείας ζεύγους και συμβουλευτική γονέων.


H απόφοιτη Κουτλή Θάλεια εγκαινίασε ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης παιδιών, εφήβων και οικογένειας. Το Κέντρο αυτό ονομάζεται Παιδίον Πράξις βρίσκεται στο Βύρωνα. Ο χώρος είναι εξαιρετικός και στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και παιδοψυχίατρο προσφέροντας υπηρεσίες όπως αξιολόγηση, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική γονέων κ.α.


Οι απόφοιτες Άλμα Κουτσού, εργοθεραπεύτρια, Ελένη Δαρκαδάκη, Κοινωνική Λειτουργός και Έφη Χριστοπούλου, ψυχολόγος με Μsc, και υποψήφια Διδάκτωρ, προσελήφθηκαν στο «Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης: Κωστής Μπάλλας» που συνεργάζεται στενά με την ΕΣΥΘΕΠΑΣ. Οι απόφοιτες χαρακτηρίστηκαν με εξαιρετικά ευνοϊκά σχόλια από τη διοίκηση του Κέντρου για τη ποιότητα και την αξία της προσφοράς τους.


Στο συνέδριο της European Family Therapy Association (EFTA) στην Αθήνα (28 Σεπτεμβρίου- 2 Οκτωβρίου 2016) oι τελειόφοιτοι του παραρτήματος του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Κρήτη θα παρουσιάσουν εξαιρετικού ενδιαφέροντος αποτελέσματα που δείχνουν την αξία της εκπαίδευσης και της Θεραπείας Ανθρωπίνων συστημάτων που περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Όπως είναι γνωστό για να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι στο Τετραετές Πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία χρειάζεται σε 10 το πολύ συνεδρίες να καλύψουν το αίτημα του θεραπευομένου συστήματος. Τούτο δεν είναι δύσκολο για τους αποφοίτους καθώς στο τρίτο και τέταρτο έτος έχουν θεωρητική και πρακτική διδασκαλία όπου διδάσκονται επιμέρους αιτίες και τεχνικές για τις

σοβαρές ψυχιατρικές περιπτώσεις,
τις κυριότερες ψυχοσωματικές παθήσεις,
τα σημαντικά προβλήματα στην οικογένεια όπως ενδοοικογενειακή βία,
η θεραπεία ζεύγους και
η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σχολείο.
Επιπλέον διδάσκονται τη Θεραπεία Ανθρωπίνων Συστημάτων που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της ΕΣΥΘΕΠΑΣ και έχει εξαιρετικά καλά αποτελέσματα στη διεθνή βιβλιογραφία. Έτσι οι ανακοινώσεις, τα posters και τα εργαστήρια από μέλη της ΕΣΥΘΕΠΑΣ παρουσίασαν εξαιρετικά αποτελεσματικές θεραπείες.

  1. Ένας αριθμός τελειοφοίτων και αποφοίτων θα παρουσιάσουν σε Poster τα αποτελέσματα της παρέμβασής και θεραπείας στα πλαίσια της εξέτασης τους για το δίπλωμά τους. Στο Poster παρουσιάζεται η πρόοδος ύστερα από 3 συνεδρίες. Είναι σημαντικό ότι με βάση αντικειμενικά τεστ, η ψυχοπαθολογία μειώθηκε έτσι ώστε τα περισσότερα περιστατικά να μην αποτελούν πλέον ψυχιατρικές περιπτώσεις. Τα αποτελέσματα ήταν στατιστικά συμαντικά (p=0,018) και τα συμπτώματα μειώθηκαν ύστερα από μόνο 4 συνεδρίες κατά 74%.
  2. Επίσης η απόφοιτος Ηλιάνα Καλιοντζάκη θα παρουσιάσει στο συνέδριο της EFTA σε ομιλία της τα αποτελέσματα θεραπείας κρίσεων πανικού, όπου σε ελάχιστες συνεδρίες οι κρίσεις εξαφανίστηκαν.
  3. Η κ. Λαμπράκη αντιπρόεδρος της ΕΣΥΘΕΠΑΣ και διδάσκουσα στο Τετραετές Πρόγραμμα Συστημικής Θεραπείας παρουσιάζει τις περιπτώσεις που θεράπευσε δωρεάν στα πλαίσια της εταιρίας «Αγάπη χωρίς σύνορα» που συνεργάζεται με την ΕΣΥΘΕΠΑΣ όπου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά τις τρείς συνεδρίες οι περισσότεροι θεραπευόμενοι έπαψαν να είναι ψυχιατρικές περιπτώσεις (θεραπεύτηκαν κατά το μεγαλύτερο βαθμό) και παράλληλα η οικογενειακή τους λειτουργία βελτιώθηκε σε στατιστικά σημαντικό βαθμό.
  4. Απόφοιτοι του προγράμματος θα παρουσιάσουν σε Poster μέρος της πιλοτικής φάσης ενός ερευνητικού προγράμματος όπου σε 3-5 συνεδρίες μερικά παραληρήματα δεν υφίστανται και η κοινωνική ένταξη ψυχωτικών του προγράμματος βελτιώνεται σημαντικά με την εφαρμογή τεχνικών της Θεραπείας Ανθρωπίνων Συστημάτων που διδάσκονται στο τετραετές πρόγραμμα της ΕΣΥΘΕΠΑΣ.
  5. Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Καθηγητής Νίκος Παρίτσης εκτός από τη συμμετοχή του σε δύο από τις παραπάνω εργασίες, θα συντονίσει ένα πολύ σημαντικό συμπόσιο για τη κλιματική αλλαγή, την οικολογία και την επίπτωση στην υγεία. Στους ομιλητές θα περιλαμβάνονται δύο βραβεία Νόμπελ, και θα δοθεί η ευκαιρία να τονίσει την σημασία του οικογενειακού περιβάλλοντος και των καλών οικογενειακών σχέσεων στη ψυχοθεραπεία και την υγεία των μελών της οικογένειας.
  6. Ο Πρόεδρος της ΕΣΥΘΕΠΑΣ και διδάσκων Καθηγητής Νίκος Παρίτσης παρουσίασε δύο τεχνικές της Θεραπείας Ανθρωπίνων Συστημάτων οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν παραληρήματα και ψευδαισθήσεις των ψυχωτικών. Να σημειωθεί ότι παλαιότερη έρευνα παρουσίασε τα αποτελέσματα της Θεραπείας Ανθρωπίνων Συστημάτων όπου σε 8 συνεδρίες τα ψυχωτικά συμπτώματα των σχιζοφρενών των είχαν μειωθεί κατά 39% περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο στη διεθνή βιβλιογραφία.
Shopping Cart