Ιωάννα Καραβούλια

Η Ιωάννα Καραβούλια  είναι ψυχολόγος, συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια και επόπτρια.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και κάτοχος άδειας ασκήσεως  επαγγέλματος  Ψυχολόγου.

Ακολούθησε εξειδίκευση στην συστημική – οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, όπου  πρόεδρος ήταν η Χάρις Κατάκη (2006-2010). Συχρόνως, μετεκπαιδεύτηκε  στην Ψυχοπαθολογία Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (2009-2010). 

Επιπλέον, ακολούθησε εξειδίκευση στην συστημική – οικογενειακή θεραπεία στην Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ – KEΔΙΘΑΣ), όπου είναι  μέλος της από το 2017, και διδάσκουσα στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία. Το 2021 πήρε το δίπλωμα του επόπτη Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας από την ΕΣΥΘΕΠΑΣ- ΚΕΔΙΘΑΣ. Στην ίδια Εταιρία  είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  από το 2021. Το 2020 έγινε Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας (ΕΘΟΣ). 

Από το 2007 ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ, με άτομα (παιδιά και ενήλικες) με διάφορες διαταραχές, όπως  ψύχωση, αυτισμό νοητική υστέρηση και τις οικογένειές τους. Επίσης, εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Γ.Ν.Α και από το 2013 εργάζεται στο Οικοτροφείο ”ΕΠΑΚΜΟΣ” που ανήκει στην ΕΣΥΘΕΠΑΣ.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής της επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων  που άπτονται του τομέα της ψυχικής υγείας και της συστημικής θεραπείας.
Από τον Οκτώβριο του 2010 εργάζεται και ιδιωτικά.

Shopping Cart